Skip to main content

Flevohuis

Aan de rand van het Flevopark ligt het nog maar kort geleden gerenoveerde Flevohuis. Na een grote verbouwing staat hier een fris en gastvrij verpleeghuis met een modern Centrum voor Revalidatie & Herstel.

Mensen met dementie wonen hier samen in een huiselijke omgeving. Ook is er een kortverblijf woning waar u ter overbrugging kunt verblijven totdat de woonplek die u wenst beschikbaar is. Het is ook mogelijk om in het Flevohuis te logeren om de mantelzorger te ontlasten. 

Nieuw zijn de 27 moderne studio's met een eigen badkamer en ontmoetingsruimtes.  

Op de 2e etage bevindt zich het Centrum voor Revalidatie & Herstel. Revalidanten verblijven hier tijdelijk en werken hard aan hun herstel in de gebruiksvriendelijke oefenruimtes. 

Team
Naast verzorgend en verplegend personeel beschikt het Flevohuis over een behandelteam en een team van activiteitenbegeleiders en kunstenaars. Het behandelteam bestaat uit specialisten ouderengeneeskunde, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, logopedisten en maatschappelijk werkers. Er is een grote oefenzaal waar u onder begeleiding kunt werken aan uw lichamelijk herstel en conditie. De activiteitenbegeleiders zorgen voor ontspanning en gezelligheid. Ook is een aantal kunstenaars nauw betrokken bij het welzijn van bewoners.

Flevohuis gemoderniseerd
In juni 2022 is het Flevohuis na een renovatieperiode van 3 jaar, feestelijk heropend. 

De mooie binnentuin is een fijne ontmoetingsplek waar ook beweegtoestellen staan zodat cliënten buiten kunnen bewegen en aan hun herstel kunnen werken.

Aan de tuin grenst een Theehuis met serre waarin ook bezoekers van harte welkom zijn.

De kleine huisbioscoop is een aanwinst en ook het nieuwe Atelier is een fijne ruimte om creatief bezig te zijn.

Flevohuis in beeld

Voor een eerste indruk

Neem een kijkje (youtube)

Vernieuwde Flevohuis in beeld ZGAO

Kunst bij ZGAO

Op geheel eigen wijze spelen kunstenaars een rol in het welbevinden van de verpleeghuisbewoners.

Lees meer

Kunst van grote waarde in het Flevohuis jan 2023