Flevohuis

Aan de rand van het Flevopark ligt het Flevohuis. U vindt hier kleinschalige groepswoningen voor mensen met dementie en een kortverblijf groepswoning waar u ter overbrugging kunt verblijven totdat de woonplek die u wenst beschikbaar is. Het is ook mogelijk om hier te logeren ter ontlasting van de mantelzorger. In het Flevohuis zijn behalve de groepswoningen ook revalidatieklinieken en een kliniek voor psychische en sociale ondersteuning gevestigd.

Naast verzorgend en verplegend personeel beschikt het Flevohuis over een behandelteam en een team van activiteitenbegeleiders. Het behandelteam bestaat uit specialisten ouderengeneeskunde, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, logopedisten en maatschappelijk werkers. Er is een grote oefenzaal waar u onder begeleiding kunt werken aan uw lichamelijk herstel en conditie. De activiteitenbegeleiders zorgen voor ontspanning en gezelligheid. Ook is een aantal kunstenaars nauw betrokken bij het welzijn van bewoners. Lees meer over onze kunstenaars.

De mooie binnentuin is een fijne ontmoetingsplek. Bewoners van de groepswoningen en revalidanten kunnen er veilig genieten van het buiten zijn. Het nieuwe theehuis dat grenst aan de tuin is een leuke ruimte om bezoek te ontvangen. Naast het Flevohuis vindt u dienstencentrum Flevopoort met een klein restaurant en dagcentrum Kramat.

Modernisering Flevohuis
Sinds eind 2019 wordt het Flevohuis in fases verbouwd. Tijdens de verbouwing blijft het huis in gebruik en open voor (nieuwe) bewoners en revalidanten. Wat zijn de grootste verbeteringen waaraan wordt gewerkt:

  • De kantoorruimtes op de begane grond worden verbouwd tot moderne groepswoningen voor bewoners met dementie. Hierdoor krijgen meer bewoners direct toegang tot de binnentuin.
  • De groepswoningen op de 1e etage verhuizen naar beneden of worden gemoderniseerd.
  • De klinieken op de 2e etage krijgen meer ruimte en worden gemoderniseerd.

Lees het artikel of bekijk het filmpje over de verbouwing van het Flevohuis. 

Verbouwing Flevohuis

De verbouwing van het Flevohuis verloopt helemaal volgens planning. De nieuwe woningen op de begane grond zijn al volop in gebruik en wat is het mooi geworden.

Zie hier de foto’s

Verbouwing Flevohuis - bewoner op nieuwe gang

Klanttevredenheid

Wij hechten veel waarde aan de ervaringen van onze cliënten. Indien u ideeën heeft over hoe onze zorg beter kan, staan wij daarvoor open en horen wij die graag.

Geef uw waardering op Zorgkaart Nederland.

Volg ons

Flevohuis
Kramatplantsoen 263
1095 LD Amsterdam
T: 020 - 592 52 52

De Open Hof
Fahrenheitstraat 115
1097 PP Amsterdam
T: 020 - 462 33 33

ZGAO heeft
het ISO kwaliteitscertificaat.
Onze verpleeghuizen staan met waarderingen van cliënten vermeld op ZorgkaartNederland.