Flevohuis

Aan de rand van het Flevopark ligt het net gerenoveerde Flevohuis. Na een grote verbouwing staat hier nu een fris, kleurrijk, open en zeer gastvrij verpleeghuis met groepswoningen, woonstudio's en een centrum voor Revalidatie & Herstel.

Behalve kleinschalige groepswoningen voor mensen met dementie is er ook een kortverblijf woning waar u ter overbrugging kunt verblijven totdat de woonplek die u wenst beschikbaar is. Het is ook mogelijk om in het Flevohuis te logeren om de mantelzorger te ontlasten. Een van de groepswoningen is gereserveerd voor bewoners met een christelijke achtergrond.

Nieuw zijn de 27 moderne woonstudio's met een eigen badkamer en ontmoetingsruimtes.  

Op de 2e etage bevindt zich het Centrum voor Revalidatie & Herstel. Revalidanten beschikken bijna allemaal over een eigen kamer en er zijn gezamenlijke huiskamers en gebruiksvriendelijke oefenruimtes. 

Team
Naast verzorgend en verplegend personeel beschikt het Flevohuis over een behandelteam en een team van activiteitenbegeleiders. Het behandelteam bestaat uit specialisten ouderengeneeskunde, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, logopedisten en maatschappelijk werkers. Er is een grote oefenzaal waar u onder begeleiding kunt werken aan uw lichamelijk herstel en conditie. De activiteitenbegeleiders zorgen voor ontspanning en gezelligheid. Ook is een aantal kunstenaars nauw betrokken bij het welzijn van bewoners.

Flevohuis gemoderniseerd
In juni 2022 is het Flevohuis na een renovatieperiode van 3 jaar, feestelijk heropend. Het huis is onherkenbaar voor iedereen die het nog kent van voor 2019.

De mooie nieuw aangelegde binnentuin is een fijne ontmoetingsplek. Bewoners van de groepswoningen en revalidanten kunnen er veilig genieten van het buiten zijn. Aan de tuin grenst een Theehuis met serre waarin ook bezoekers welkom zijn.

De kleine huisbioscoop is een aanwinst en ook het nieuwe Atelier is een fijne ruimte om creatief bezig te zijn.

Vernieuwde Flevohuis in beeld

Wat is er veel ruimte gekomen, en wat is het mooi.

Neem een kijkje (youtube)

Vernieuwde Flevohuis in beeld ZGAO

Klanttevredenheid

Wij hechten veel waarde aan de ervaringen van onze cliënten. Indien u ideeën heeft over hoe onze zorg beter kan, staan wij daarvoor open en horen wij die graag.

Geef uw waardering op Zorgkaart Nederland.

Volg ons

Flevohuis
Kramatplantsoen 263
1095 LD Amsterdam
T: 020 - 592 52 52

De Open Hof
Fahrenheitstraat 115
1097 PP Amsterdam
T: 020 - 462 33 33

ZGAO heeft
het ISO kwaliteitscertificaat.
Onze verpleeghuizen en diensten staan met waarderingen van cliënten vermeld op ZorgkaartNederland.