Skip to main content

Wonen in eigen studio

De woonstudio’s in het Flevohuis zijn in 2022 opgeleverd. Het zijn lichte ruimtes van ongeveer 26 vierkante meter met een eigen doucheruimte, wastafel en wc. Bewoners die niet meer thuis kunnen wonen omdat zij voortdurend zorg nodig hebben, wonen hier in een eigen studio. Zij ontvangen de zorg die zij nodig hebben en zijn vrij in de keuze om anderen te ontmoeten en mee te doen aan activiteiten.

Zorgverlening 

In de studio’s bieden wij bewoners:

  • Somatische zorg. Zorg en ondersteuning bij lichamelijke problemen die ontstaan door ouderdom en ziektes als Parkinson en MS.
  • Zorg bij beginnende dementie
  • Palliatieve en terminale zorg

Naast het verzorgend en verplegend personeel is er een professioneel behandelteam met o.a. een arts.

Comfortabel

Het zorgteam is nauw betrokken bij het ontwerp van de studio’s en dat is te merken. Geen drempels, brede deuren en de moderne zorgtechnologie bieden comfort en veiligheid. Er is voldoende ruimte voor eigen spullen en de basisinrichting is klaar. Elke studio is voorzien van een kast, bed, gordijnen en laminaat op de vloer.

Welzijn

De studio’s zijn op de 1e etage. Elkaar ontmoeten kan in een van de grote eetkamers, de koffiecorner, het dakterras of de binnentuin. Grenzend aan de tuin is een theehuis. Een team van activiteitenbegeleiders brengt gezelligheid en speelt in op wat bewoners leuk vinden. Kunstenaars maken deel uit van dit team en weten vanuit hun creatieve geest goed aan te sluiten op de beleefwereld en mogelijkheden van bewoners.

Familie

Familie is altijd meer dan welkom en wij betrekken familie en vrienden waar mogelijk graag bij de zorg. De aanwezigheid van vertrouwde gezichten uit eigen kring draagt bij aan een prettige sfeer en verhoogt bijna altijd het welzijn van de bewoners.

Indicatie 

Om in aanmerking te komen voor een studio in het Flevohuis heeft u een indicatiebesluit  (ZZP 5, 6, 8 of 10) voor beschermd wonen nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). 

Wilt u graag een keer komen kijken of wilt u meer informatie? Neemt u dan vooral contact op met het Cliënt Service Bureau tussen 09.00 en 16.30 uur op 020 - 592 54 20 of stuur een e-mail naar: csb@zgao.nl.

Ook kunt u hier de folder bekijken.

Klanttevredenheid

Wij hechten veel waarde aan de ervaringen van onze cliënten. Indien u ideeën heeft over hoe onze zorg beter kan, staan wij daarvoor open en horen wij die graag.

Geef uw waardering op Zorgkaart Nederland.

Coaches helpen mantelzorgers na een intensieve tijd

“Ze wisten me gerust te stellen”, vertelt Jos, mantelzorger. 

Lees meer (pdf)

Folder Flevohuis studio's

A5 drieluik ZGAO Flevohuis Studios maart 202433 Pagina 5A5 drieluik ZGAO Flevohuis Studios maart 202433 Pagina 6A5 drieluik ZGAO Flevohuis Studios maart 202433 Pagina 1

A5 drieluik ZGAO Flevohuis Studios maart 202433 Pagina 2A5 drieluik ZGAO Flevohuis Studios maart 202433 Pagina 3A5 drieluik ZGAO Flevohuis Studios maart 202433 Pagina 4