De Open Hof

Verpleeghuis De Open Hof ligt in de Watergraafsmeer. Kunt u niet meer zelfstandig wonen vanwege lichamelijke aandoeningen, regieverlies of dementie? Dan woont u hier in een knusse en veilige omgeving met 24-uurs zorg in de nabijheid. Het is een klein huis en met 95 bewoners kent iedereen elkaar. Bewoners die moeite hebben met het invullen van hun dag, worden overdag opgevangen in de gezamenlijke huiskamers. Hier wordt structuur, begeleiding en afleiding geboden. Wij bieden u bescherming met zo veel mogelijk vrijheid en dit betekent dat De Open Hof, ondanks veiligheidsmaatregelen, een open instelling is. Ook buurtbewoners zijn van harte welkom om deel te nemen aan activiteiten in het huis.

Naast verzorgend en verplegend personeel beschikt De Open Hof over een eigen behandelteam. Specialisten ouderengeneeskunde, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, logopedisten, maatschappelijk werkers en een geestelijk verzorger staan klaar om u de juiste zorg en ondersteuning te bieden.

De zorgverlening is erop gericht u zo zelfstandig en prettig mogelijk bij ons te laten verblijven. Ons streven is dat u voldoende vertier en gezelligheid ervaart. U kunt naast de activiteiten in huis, ook deelnemen aan het activiteitenprogramma van naastgelegen wijkservicepunt Hoekhuis.

Nieuwbouw 
Er komt een mooi nieuw De Open Hof! In 2023 wordt het huidige gebouw gesloopt en daarna start de bouw van een nieuwe zorglocatie die voldoet aan alle eisen van deze tijd. Het nieuwe gebouw biedt straks meer verpleeghuisplaatsen en een klein deel is bestemd voor zelfstandig wonende ouderen die een appartement huren bij Woonzorg Nederland.

Tijdelijke locatie
Tijdens de bouw van het nieuwe huis verhuizen bewoners en medewerkers voor twee jaar naar een locatie in Slotervaart/Nieuw-West. Heel fijn dat de bewonersgroep bij elkaar kan blijven. De verhuizing staat gepland in het eerste kwartaal van 2023. Deze locatie aan de Louis Bouwmeesterstraat nummer 377 was vroeger een verzorgingshuis en wordt nu gerenoveerd.

Bewoners in muzikale podcast
Beluister via Spotify, Soundcloud of Apple Podcasts de 5-delige muzikale podcast, waarin medewerker Nina (gastvrouw) bewoners van De Open Hof interviewt. Lees meer (pdf)   

Mooie overbrugging tot nieuwbouw

Informatie over de tijdelijke verhuizing en de appartementen in deze folder

Folder De Open Hof ZGAO Zorggroep Amsterdam Oost

Coaches helpen mantelzorgers na een intensieve tijd

“Ze wisten me gerust te stellen”, vertelt Jos, mantelzorger. 

Lees meer (pdf)

Volg ons

Flevohuis
Kramatplantsoen 263
1095 LD Amsterdam
T: 020 - 592 52 52

De Open Hof
Fahrenheitstraat 115
1097 PP Amsterdam
T: 020 - 462 33 33

ZGAO heeft
het ISO kwaliteitscertificaat.
Meer over het ISO-kwaliteitscertificaat
Onze verpleeghuizen en diensten staan met waarderingen van cliënten vermeld op ZorgkaartNederland.
Ga naar Zorgkaart Nederland