De Open Hof

De Open Hof verhuist voor twee jaar naar Nieuw-West 
Er komt een mooi nieuw De Open Hof en de bouw hiervan start in 2023. Tijdens de bouw verhuizen de 95 bewoners en alle medewerkers voor twee jaar van Watergraafsmeer naar een pand in Slotervaart/Nieuw-West. De verhuizing staat gepland in april 2023. Deze locatie aan de Louis Bouwmeesterstraat nummer 377 was vroeger een verzorgingshuis en is net gerenoveerd als wij erin trekken. Het gebouw is groot genoeg om ook nieuwe bewoners te verwelkomen en de ruime appartementen zijn ook geschikt voor twee personen. 

Bewoners
Kunt u niet meer zelfstandig wonen vanwege lichamelijke aandoeningen, regieverlies of dementie? Dan biedt De Open Hof een prettige en veilige omgeving met 24-uurs zorg in de nabijheid. Bewoners die moeite hebben met het invullen van hun dag, worden overdag opgevangen in de gezamenlijke huiskamers. Hier wordt structuur, begeleiding en afleiding geboden. Wij bieden u bescherming met zo veel mogelijk vrijheid en dit betekent dat De Open Hof, ondanks veiligheidsmaatregelen, een open instelling is. 

Naast verzorgend en verplegend personeel is er een eigen behandelteam. Specialisten ouderengeneeskunde, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, logopedisten, maatschappelijk werkers en een geestelijk verzorger staan klaar om u de juiste zorg en ondersteuning te bieden.

De zorgverlening is erop gericht u zo zelfstandig en prettig mogelijk bij ons te laten verblijven. Ons streven is dat u voldoende vertier en gezelligheid ervaart. U kunt naast de activiteiten in huis, ook deelnemen aan het activiteitenprogramma van naastgelegen wijkservicepunt Hoekhuis.

Nieuwbouw
Het nieuwe pand dat naar verwachting in 2025 wordt opgeleverd, voldoet aan alle eisen van deze tijd en komt op dezelfde plek aan de Fahrenheitstraat/Fizeaustraat. Het biedt meer verpleeghuisplaatsen dan nu en een klein deel is bestemd voor zelfstandig wonende ouderen die een appartement huren bij Woonzorg Nederland

Muzikale podcast met bewoners
Beluister via Spotify, Soundcloud of Apple Podcasts de 5-delige muzikale podcast, waarin medewerker Nina (gastvrouw) bewoners van De Open Hof interviewt. Lees meer (pdf)   

Mooie overbrugging tot nieuwbouw

Informatie over de tijdelijke verhuizing en de appartementen in deze folder

Folder De Open Hof ZGAO Zorggroep Amsterdam Oost

Coaches helpen mantelzorgers na een intensieve tijd

“Ze wisten me gerust te stellen”, vertelt Jos, mantelzorger. 

Lees meer (pdf)

Volg ons

Flevohuis
Kramatplantsoen 263
1095 LD Amsterdam
T: 020 - 592 52 52

De Open Hof
Fahrenheitstraat 115
1097 PP Amsterdam
T: 020 - 462 33 33

ZGAO heeft
het ISO kwaliteitscertificaat.
Onze verpleeghuizen en diensten staan met waarderingen van cliënten vermeld op ZorgkaartNederland.