Skip to main content

Centrum voor Revalidatie & Herstel

Centrum voor Revalidatie & Herstel in het Flevohuis

Het Centrum voor Revalidatie & Herstel in het Flevohuis biedt de zorg en behandeling die u als revalidant nodig heeft. Het doel van de revalidatie is om u zo zelfstandig mogelijk naar huis te helpen. Het moderne centrum heeft vier gespecialiseerde afdelingen met gebruiksvriendelijke oefenruimtes. U verblijft in eenpersoons- of tweepersoonskamer met een gedeelde badkamer. In de huiskamers wordt gezamenlijk gegeten en ook bezoek is hier welkom. 

De groene binnentuin is een prettige plek om te genieten van het weer. Revalidanten en bezoekers kunnen ook gebruikmaken van het Theehuis en de zitjes in de centrale hal op de begane grond. Het adres is Kramatplantsoen 263 in Amsterdam.

De duur van de revalidatiezorg is afhankelijk van het verloop van uw revalidatie. Een korte intensieve revalidatiebehandeling duurt gemiddeld 2 tot 4 weken. Een reguliere revalidatiebehandeling duurt maximaal 3 maanden. Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van uw revalidatie. Een team van behandelaren is in huis en ondersteunt u bij uw revalidatie. U kunt hierbij denken aan een ergotherapeut, maatschappelijk werker en psycholoog.

Informatiebrochure Uw tijdelijk verblijf in het Centrum voor Revalidatie & Herstel

Behandelplan

Samen met u wordt een plan opgesteld voor zorg en behandeling. Wanneer u speciale hulpmiddelen of ondersteuning nodig heeft, verwijzen wij u door als dat nodig is. U kunt hier ook een screening krijgen. Dit houdt in dat het team kijkt waar u na uw verblijf in het Flevohuis het beste terecht kunt. Dat kan zijn naar huis, eventueel met thuiszorg. Maar misschien is verblijf in een verzorgings- of verpleeghuis de beste plek voor u.

Voor informatie kunt u contact opnemen met het Cliënt Service Bureau tussen 09.00 en 16.30 uur via
telefoon 020 - 592 54 20 of per e-mail naar: csb@zgao.nl

Vernieuwde Centrum voor Revalidatie & Herstel

“Ik geef alles en iedereen hier een tien plus. Ik zie deze plek nu even als mijn huis”, aldus cliënt Manuela.

Lees meer (pdf)

'Ik vermaak me wel, al duurt de dag langer dan thuis'

Met een nare hielbreuk kwam Milly Keasberry terecht in het revalidatietraject bij ZGAO. Een kort verblijf in OLVG West en daarna door naar het Flevohuis. Haar geduld werd op de proef gesteld. Elke dag fysiotherapie en vooral zoveel mogelijk zelf doen. 

Lees meer (pdf)