Skip to main content

Nieuwsberichten

Terugblik Indische Buurt Festival

13 september 2023

We kijken terug op een waardevolle middag. "We spreken hier aan de kraam jong en oud," aldus recruiter John Cools.

Samen aan de slag voor de Lang Leven Thuis Flats

31 augustus 2023

We hebben het officieel gemaakt! Civic Amsterdam (Jennifer de Vaal) en ZGAO (Pien de Jong) hebben de samenwerking voor oudere bewoners in de Indische Buurt vastgelegd.

Cliëntenraad zoekt versterking

16 augustus 2023

Wilt u zich inzetten voor bewoners van onze verpleeghuizen? Dat kan door lid te worden van onze enthousiaste cliëntenraad.

Lees meer

 

Terugblik viering Kraaipan

13 juli 2023

Kraaipan bestaat al tien jaar en dat vierden we op 6 juli met buurtbewoners, vrijwilligers en andere betrokkenen. Het feest was een groot succes.

Dagbesteding in het Ramses Shaffy Huis

12 juli 2023

Voor iedereen met een wmo- of wlz-indicatie die graag creatief bezig wil zijn. Anna, autonoom beeldend kunstenaar: "Hier kijken we naar wat mensen nog wel kunnen, niet naar wat ze misschien niet meer kunnen."  

Kunst en zorg gecombineerd in het Leven Lief Huis

23 juni 2023

Naar verwaching begin 2025 opent het Leven Lief Huis in de wijk Oostenburg. Het wordt een kleinschalig verpleeghuis voor oudere kunstenaars die intensieve zorg nodig hebben. Het Leven Lief Huis is een samenwerking van woningcorporatie Stadgenoot, stichting Kunstenaarshuizen Amsterdam en ZGAO. 

Verpleegzorg Thuis is meer dan zorg alleen

12 juni 2023

“We zijn als kinderen ongelooflijk blij met de zorg, aandacht en liefde die onze moeder krijgt,” aldus de dochter.

Verhuisd! 9 juni zijn ook de laatste bewoners aangekomen in Nieuw-West

09 juni 2023

Alle 91 bewoners van verpleeghuis De Open Hof wonen nu aan de andere kant van de stad. Waar ze alleen maar vertrouwde gezichten zien want medebewoners en medewerkers zijn gewoon meeverhuisd.

Wij zijn 2 september op het Indische Buurt Festival

01 juni 2023

Komt u gezellig langs in de Javastraat? Onze medewerkers horen graag wat u nodig heeft aan ondersteuning of zorg. Ook buurtbewoners die een baan dichtbij zoeken zijn welkom. 

Basisarts Jana aan het woord

18 mei 2023

"Het leuke aan mijn baan is dat je in De Open Hof samenwerkt met verschillende disciplines en dat je in de eigen woonomgeving van de bewoners werkt. Heel waardevol om dat aangenaam en knus te maken." 

Bewoners verpleeghuis De Open Hof verhuisd naar Nieuw-West

18 mei 2023

Maar alle diensten van ZGAO, zoals verpleegzorg thuis, thuiszorg en de activiteiten in het Hoekhuis blijven in Watergraafsmeer actief. 

De Open Hof maakt plaats voor nieuwbouw

16 mei 2023

Begin juni verhuizen bewoners en medewerkers naar een net gerenoveerd pand in Nieuw-West. "Het nieuwe huis zal moderner zijn en natuurlijk ook toegankelijk zijn voor buurtbewoners". 

Burenhulp in een modern jasje

09 mei 2023

De stad vergrijst. Wat betekent dat voor bewoners, voor de zorg en voor de woningen? In de Flevoflats werken Zorggroep Amsterdam Oost (ZGAO), Ymere en Civic samen aan de Lang Leven Thuisflats. 

Kraaipan viert 10-jarig bestaan

01 juni 2023

Dagcentrum Kraaipan is al 10 jaar een tweede thuis in de buurt voor ouderen. We zijn er voor ouderen met klachten van vergeetachtigheid of lichamelijke beperkingen. Bij dagcentrum Kraaipan werken we samen met Dynamo. Kraaipan bestaat al 10 jaar en dat vieren we op 6 juli van 15.00 tot 19.00 uur. Iedereen is welkom. 

Foto Dagcentrum Kramat Foto Dagcentrum Kramat

Ontbijtinloop en saamhorigheid in dagcentrum Kramat

12 april 2023

Hier is het elke dag vertier. Ik ben 86, maar ik woon nog gewoon op mezelf. Dan zit ik thuis voor het raam en denk ik: ik ga daarheen, daar is het gezellig en doen ze leuke dingen”, aldus bezoeker Mijntje. 

Voorblad publicatie: Samenwerken aan een toekomstbestendige ouderenzorg in Amsterdam Voorblad publicatie: Samenwerken aan een toekomstbestendige ouderenzorg in Amsterdam

Toekomstbestendige ouderenzorg in de stad

30 maart 2023

Via samenwerkingsverband Sigra werkt ZGAO met de andere Amsterdamse zorgorganisaties aan het toekomstbestendig maken van de ouderenzorg voor cliënten, hun naasten en medewerkers. Ook de gemeente en woningcorporaties zijn hierbij betrokken.

Foto Team Reade Foto Team Reade

ZGAO start ‘zorgpad amputatie’ met Reade

28 maart 2023

In de pilot ‘zorgpad amputie’ werken de organisaties samen met verzekeraar Zilveren Kruis aan het verbeteren van de zorg voor amputatie patiënten.

Foto groep Foto groep

Zelfstandig oud worden met goede zorg aan huis

23 maart 2023

Onze cliënten die veel zorg nodig hebben kunnen voorrang krijgen op een huurwoning van het complex bij het Hoekhuis. 

Foto Martin Foto Martin

Zij-instromer Martin aan het woord

20 maart 2023

"Ik kom uit de horeca en via een oriëntatieprogramma voor zij-instromers kwam ik erachter dat een baan in de zorg écht iets voor mij is. Ik vind het zo fijn om ouderen te helpen."

Verpleegzorg Thuis in een seniorenwoning

13 december 2022

Is mijn huis nog wel geschikt? Kunnen wij samen blijven wonen nu één van ons veel zorg nodig heeft?