Skip to main content

Nieuwsberichten

Kennismaking met de buurt

15 februari 2024

De Sierpleinbuurt maakte feestelijk kennis met De Open Hof Nieuw-West en ontmoetingsplek Casa Sofia. Het beeld Dikke vrinden is meegekomen uit Oost en staat te pronken in de voortuin. Heel fijn dat we nu ook aan de andere kant van de stad zorg en ondersteuning in het verpleeghuis en aan huis kunnen bieden.

Directeur van stichting RCOAK Suzanne Kooij en Cassandra Bron, praktijkopleider en verpleegkundige bij ZGAO Directeur van stichting RCOAK Suzanne Kooij en Cassandra Bron, praktijkopleider en verpleegkundige bij ZGAO

Woning in Jordaan voor zorgmedewerkers

29 januari 2024

Interview in de Brugkrant over het belang van wonen en werken in de stad.

Helpende Gete aan het woord

09 januari 2024

"Sinds kort ben ik helpende in het Flevohuis. Hiervoor was ik gastvrouw. Zorgen voor verpleeghuisbewoners doe ik met mijn hart."

Cliëntenraad zoekt versterking

16 augustus 2023

Wilt u zich inzetten voor bewoners van onze verpleeghuizen? Dat kan door lid te worden van onze enthousiaste cliëntenraad.

Lees meer

 

Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst Lindenhofje Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst Lindenhofje

Stichting RCOAK gunt appartementen aan medewerkers ouderenzorg

06 december 2023

Handtekeningen onder een mooie samenwerking. De net gerenoveerde appartementen van het Lindenhofje in de Jordaan worden verhuurd aan medewerkers van ZGAO en Amstelring. Een mooi initiatief gezien het tekort aan betaalbare woningen voor o.a. medewerkers in de zorg die in de stad werken en hier ook willen wonen.

Liesbeth List Huis,  ZGAO - Stadgenoot - Stichting Kunstenaarshuizen. Liesbeth List Huis,  ZGAO - Stadgenoot - Stichting Kunstenaarshuizen.

Onthulling naam nieuw verpleeghuis

23 november 2023

Op 22 november hebben we de naam onthuld van het verpleeghuis voor kunstenaars: Liesbeth List Huis. In april start op Oostenburg de bouw van dit kunstenaarshuis waar zorg, kunst en cultuur samengaan. Dit zusje van het Ramses Shaffy Huis wordt gebouwd door Stadgenoot.

Extra hulp is altijd welkom

21 november 2023

In de decembermaand zijn er weer leuke activiteiten rondom het Flevohuis waarbij vrijwilligers onmisbaar zijn. 

Wijkservicepunt Hoekhuis voor oud en jong

18 oktober 2023

Het is een vertrouwde plek voor bezoekers van de dagbesteding en buurtbewoners die de gezelligheid opzoeken.

ZGAO en Amsta willen samen verder

26 september 2023

Zorggroep Amsterdam Oost en Amsta willen graag samen verder als één organisatie. We zijn twee echte Amsterdamse organisaties met een groot hart voor kwetsbare (oudere) Amsterdammers die intensieve ondersteuning nodig hebben. Samen kunnen we meer betekenen voor deze groeiende groep mensen en hen de juiste zorg bieden, waar ze die ook nodig hebben.

Terugblik Indische Buurt Festival

13 september 2023

We kijken terug op een waardevolle middag. "We spreken hier aan de kraam jong en oud," aldus recruiter John Cools.

Samen aan de slag voor de Lang Leven Thuis Flats

31 augustus 2023

We hebben het officieel gemaakt! Civic Amsterdam (Jennifer de Vaal) en ZGAO (Pien de Jong) hebben de samenwerking voor oudere bewoners in de Indische Buurt vastgelegd.

Terugblik viering Kraaipan

13 juli 2023

Kraaipan bestaat al tien jaar en dat vierden we op 6 juli met buurtbewoners, vrijwilligers en andere betrokkenen. Het feest was een groot succes.

Dagbesteding in het Ramses Shaffy Huis

12 juli 2023

Voor iedereen met een wmo- of wlz-indicatie die graag creatief bezig wil zijn. Anna, autonoom beeldend kunstenaar: "Hier kijken we naar wat mensen nog wel kunnen, niet naar wat ze misschien niet meer kunnen."  

Kunst en zorg gecombineerd in het Liesbeth List Huis

23 juni 2023

Naar verwaching begin 2025 opent het Liesbeth List Huis in de wijk Oostenburg. Het wordt een kleinschalig verpleeghuis voor oudere kunstenaars die intensieve zorg nodig hebben. Het Liesbeth List Huis is een samenwerking van woningcorporatie Stadgenoot, stichting Kunstenaarshuizen Amsterdam en ZGAO. 

Verpleegzorg Thuis is meer dan zorg alleen

12 juni 2023

“We zijn als kinderen ongelooflijk blij met de zorg, aandacht en liefde die onze moeder krijgt,” aldus de dochter.

Verhuisd! 9 juni zijn ook de laatste bewoners aangekomen in Nieuw-West

09 juni 2023

Alle 91 bewoners van verpleeghuis De Open Hof wonen nu aan de andere kant van de stad. Waar ze alleen maar vertrouwde gezichten zien want medebewoners en medewerkers zijn gewoon meeverhuisd.

Wij zijn 2 september op het Indische Buurt Festival

01 juni 2023

Komt u gezellig langs in de Javastraat? Onze medewerkers horen graag wat u nodig heeft aan ondersteuning of zorg. Ook buurtbewoners die een baan dichtbij zoeken zijn welkom. 

Basisarts Jana aan het woord

18 mei 2023

"Het leuke aan mijn baan is dat je in De Open Hof samenwerkt met verschillende disciplines en dat je in de eigen woonomgeving van de bewoners werkt. Heel waardevol om dat aangenaam en knus te maken." 

Bewoners verpleeghuis De Open Hof verhuisd naar Nieuw-West

18 mei 2023

Maar alle diensten van ZGAO, zoals verpleegzorg thuis, thuiszorg en de activiteiten in het Hoekhuis blijven in Watergraafsmeer actief. 

De Open Hof maakt plaats voor nieuwbouw

16 mei 2023

Begin juni verhuizen bewoners en medewerkers naar een net gerenoveerd pand in Nieuw-West. "Het nieuwe huis zal moderner zijn en natuurlijk ook toegankelijk zijn voor buurtbewoners".