Skip to main content

Verpleegzorg Thuis
Langer thuis leven zoals u gewend bent

Wanneer de hulp die u krijgt van de thuiszorg en de mensen om u heen niet meer voldoende is, kan Verpleegzorg Thuis de oplossing zijn om toch veilig en prettig thuis te blijven wonen. Verpleegzorg Thuis biedt meer dan zorg alleen. Het is een dienst waarbij verschillende vormen van ondersteuning gecombineerd worden. Naast verpleging en verzorging is er tijd om te helpen in het huishouden en iets leuks te doen.

Mogelijkheden voor ondersteuning

Het team ondersteunt u bij wat u zelf wilt blijven doen. Wat niet meer lukt kunnen wij van u overnemen. U kunt denken aan maaltijdservice, samen wandelen naar de bibliotheek, stofzuigen, helpen met de post of een activiteit doen met een van de kunstenaars die betrokken zijn bij Zorggroep Amsterdam Oost.

Mantelzorger wordt ontlast

U wordt ondersteund door een flexibel team van zorg- en welzijnsmedewerkers. De coördinator regelt dat u dagelijks de juiste ondersteuning krijgt die past binnen de indicatie. Wij houden in de gaten dat alle hulp op elkaar aansluit. Dit betekent dat uw mantelzorger en u ontlast worden van het regelwerk. En met plezier komt het team zoveel mogelijk aan uw wensen tegemoet.

Aanvragen Verpleegzorg Thuis

Verpleegzorg Thuis valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz) en wordt hier Volledig Pakket Thuis genoemd. U heeft hiervoor een indicatiestelling nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) en betaalt een eigen bijdrage. Meer informatie: www.ciz.nl/aanvraag-doen of 088 789 1000. Wij helpen u graag bij het aanvragen van de indicatie.

Bekijk de folder

Informatiefolders ZGAO Verpleegzorg Thuis (mei-2024)

Contact

Het team Verpleegzorg Thuis is beschikbaar voor bewoners van Watergraafsmeer, Zeeburg en Nieuw-West.
Woont u buiten dit gebied en/of in een woning die niet geschikt is voor zorgverlening? Dan is verhuizen naar een seniorenwoning in Oost misschien interessant.

Bel of mail ons gerust. Wij zijn u graag van dienst. 

Watergraafsmeer (Amsteldorp/Betondorp/Park de Meer)
T 020 462 33 00
E verpleegzorgthuis@zgao.nl 

Zeeburg (Indische Buurt/Oostelijk havengebied)
T 020 341 29 73
E verpleegzorgthuisflevo@zgao.nl 

Nieuw-West (Sierpleinbuurt)
T 06 12 77 05 43
E wijkverpleegkundigen@zgao.nl

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en we bellen u terug.

Uw naam ontbreekt nog.
Wat is uw telefoonnummer waarop we u kunnen bereiken?
Wij vragen u kennis te nemen van onze privacyverklaring. Wij hebben uw akkoord nodig om uw persoonsgegevens te mogen versturen en op te slaan.

Verpleegzorg Thuis ontzorgt jou

Wanneer je ouders meer zorg nodig hebben, legt dit druk op jou als dochter of zoon.

Je pakt mantelzorgtaken op en krijgt te maken met wetten en indicaties. Ondertussen maak je je zorgen, hoe moet het verder? Verhuizen naar een verpleeghuis wil vader of moeder nog niet.

Bij Verpleegzorg Thuis is er ook tijd om leuke dingen te doen. “De medewerkers die bij mijn moeder komen zijn betrokken en denken mee over de kwaliteit van zorg én de kwaliteit van leven. Er wordt veel gelachen en gekeuteld. En als ik net warm eten heb gemaakt schuift de zorgmedewerker weleens aan.”

Lees meer (pdf)

Verpleegzorg Thuis in een seniorenwoning

Is mijn huis nog wel geschikt? Kunnen wij samen blijven wonen nu één van ons veel zorg nodig heeft?

De Flevoflats aan het Kramatplantsoen zijn geschikt voor zorgverlening; gelijkvloers, drempelloos, groot genoeg voor echtparen en riant voor alleenstaanden. Een aantal woningen is bedoeld voor mensen die van ZGAO Verpleegzorg Thuis ontvangen. U woont zelfstandig in een complex van Ymere met een dienstencentrum en een vast zorgteam staat dagelijks voor u klaar. Bekijk de folder

Verpleegzorg Thuis in een seniorenwoning huurwoning Verpleegzorg Thuis maart 2023 Pagina 1

Ook het complex bij het Hoekhuis/Fizeaustraat heeft huurmogelijkheden voor cliënten.

Contact:
020 592 54 20 of csb@zgao.nl