Skip to main content

Dagbesteding

Mist u thuis gezelligheid om u heen of kunt u wat begeleiding gebruiken bij het structureren van de dag? Een van onze dagcentra of andere ontmoetingsplaatsen kan uitkomst bieden. U ontmoet andere mensen en kunt meedoen aan ontspannende activiteiten.

Dagcentrum Kramat

Wanneer thuis wonen moeilijker gaat door lichamelijke beperkingen of dementie, kunt u bij ons de dingen doen die u leuk vindt. Wij gaan uit van wat u nog wel kunt en waaraan u plezier beleeft. Denkt u aan schilderen, het bespreken van de krant, handwerken, spelletjes doen, muziek luisteren of wandelen. Wij willen graag dat u zich bij ons thuis voelt. Het adres is Kramatplantsoen 101 A in Amsterdam, naast de Flevopoort.
Folder Dagcentra en andere ontmoetingsplaatsen

Dagbesteding voor doven en slechthorenden

Voor 55-plussers die doof of slechthorend zijn, bieden wij speciale dagbesteding; In Woord en Gebaar (IWEG) in dagcentrum Kramat. Doven en slechthorenden komen hier samen voor ontmoeting en leuke activiteiten.
Folder Dagcentrum voor dove en slechthorende oudere mensen
Flyer Dagbesteding voor dove en slechthorende mensen

Cultureel atelier in het Ramses Shaffy Huis

Het cultureel atelier maakt deel uit van de dagbesteding binnen ZGAO en is gevestigd in het Ramses Shaffy Huis. Bezoekers van het atelier zijn relatief jongere mensen met een culturele inslag en een chronische ziekte zoals Parkinson, MS of HIV. Onder begeleiding van een inspirerende kunstenaar blijven bezoekers zo lang mogelijk creatief actief. Het atelier is open op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30 tot 16.00 uur. Het Ramses Shaffy Huis is een unieke woon- en werkplek van oudere en jongere kunstenaars waar ZGAO ook thuiszorg biedt. Het adres is Piet Heinkade 231 in Amsterdam. T: 06 22 74 76 01. Folder Cultureel atelier in het Ramses Shaffy Huis

Multicultureel dagcentrum Kraaipan

In dit dagcentrum wordt u in uw eigen taal ontvangen. Er is een Nederlands sprekende groep, een Marokkaans sprekende mannengroep, een Turks sprekende vrouwengroep en een Marokkaans sprekende vrouwengroep. Het centrum is een levendige ontmoetingsplek in de Transvaalbuurt en een fijne en vertrouwde plek voor ouderen uit de buurt.
Het adres is Hofmeyrstraat 67, 1091 LX Amsterdam.
Folder Dagcentrum Kraaipan
Flyer Programma Dagcentrum Kraaipan

Activiteiten in wijkservicepunt Hoekhuis

Op vaste dagen kunnen bezoekers meedoen aan activiteiten. Iemand die ergens goed in is, helpt anderen en zo wordt het vanzelf gezellig en vertrouwd. Met elkaar wordt het programma bepaald en dat kan van alles zijn; creatief samen iets maken, bloemschikken of een quiz. Bezoekers maken zich graag nuttig en verzorgen dan ook met veel plezier zelf de lunch. Loopt u gerust eens binnen om te kijken of het iets voor u is.
Fizeaustraat 3, algemeen nummer 020 462 33 53.           

Interesse en contact

Heeft u interesse in deelname aan de activiteiten in een van de dag- of ontmoetingscentra of in het Ramses Shaffy Huis? Neemt u dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Dit kan direct op telefoonnummer 020 - 592 52 11 of via e-mail. Dagbesteding wordt betaald vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), de Wlz (Wet langdurige zorg) of het PGB (Persoonsgebonden Budget). Via de Wmo betaalt u geen eigen bijdrage, ook niet voor het vervoer. Loopt uw deelname via de Wlz of het PGB dan betaalt u soms een eigen bijdrage. Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen wij u hierover informeren. 
Flyer Inloop dag- of ontmoetingscentra of het Ramses Shaffy Huis

Wat inspireert en hoe komt een kunstwerk tot stand?

De expositie van de werken die bezoekers van het cultureel atelier in het Ramses Shaffy Huis gemaakt hebben is voorbij. De foto's met toelichting en de persoonlijke verhalen hebben we voor u bewaard.

Klanttevredenheid

Wij hechten veel waarde aan de ervaringen van onze cliënten. Indien u ideeën heeft over hoe onze zorg beter kan, staan wij daarvoor open en horen wij die graag.

Geef uw waardering op Zorgkaart Nederland.