Dagbesteding

Mist u thuis gezelligheid om u heen of kunt u wat begeleiding gebruiken bij het structureren van de dag? Een van onze dagcentra of andere ontmoetingsplaatsen kan uitkomst bieden. U ontmoet andere mensen en kunt meedoen aan ontspannende activiteiten.

Dagcentrum Kramat

Wanneer thuis wonen moeilijker gaat door lichamelijke beperkingen of dementie, kunt u bij ons de dingen doen die u leuk vindt. Wij gaan uit van wat u nog wel kunt en waaraan u plezier beleeft. Denkt u aan schilderen, het bespreken van de krant, handwerken, spelletjes doen, muziek luisteren of wandelen. Wij willen graag dat u zich bij ons thuis voelt. Het adres is Kramatplantsoen 101 A in Amsterdam, naast de Flevopoort.
Folder Dagcentra en andere ontmoetingsplaatsen

Dagbesteding voor doven en slechthorenden

Voor 55-plussers die doof of slechthorend zijn, bieden wij speciale dagbesteding; In Woord en Gebaar (IWEG) in dagcentrum Kramat. Doven en slechthorenden komen hier samen voor ontmoeting en leuke activiteiten.
Folder Dagcentrum voor dove en slechthorende oudere mensen
Flyer Dagbesteding voor dove en slechthorende mensen

Cultureel atelier in het Ramses Shaffy Huis

Het cultureel atelier maakt deel uit van de dagbesteding binnen ZGAO en is gevestigd in het Ramses Shaffy Huis. Bezoekers van het atelier zijn relatief jongere mensen met een culturele inslag en een chronische ziekte zoals Parkinson, MS of HIV. Onder begeleiding van een inspirerende kunstenaar blijven bezoekers zo lang mogelijk creatief actief. Het atelier is open op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30 tot 16.00 uur. Het Ramses Shaffy Huis is een unieke woon- en werkplek van oudere en jongere kunstenaars waar ZGAO ook thuiszorg biedt. Het adres is Piet Heinkade 231 in Amsterdam. T: 06 22 74 76 01. Folder Cultureel atelier in het Ramses Shaffy Huis

Multicultureel dagcentrum Kraaipan

In dit dagcentrum wordt u in uw eigen taal ontvangen. Er is een Nederlands sprekende groep, een Marokkaans sprekende mannengroep, een Turks sprekende vrouwengroep en een Marokkaans sprekende vrouwengroep. Het centrum is een levendige ontmoetingsplek in de Transvaalbuurt en een fijne en vertrouwde plek voor ouderen uit de buurt.
Het adres is Hofmeyrstraat 67, 1091 LX Amsterdam.
Folder Dagcentrum Kraaipan
Flyer Programma Dagcentrum Kraaipan

Seniorensoos in wijkservicepunt Hoekhuis

Elke woensdag is er in het Hoekhuis (naast verpleeghuis De Open Hof) een seniorensoos voor bewoners uit de buurt. Er is een ochtend- en een middagprogramma en tussen de middag kunt u blijven eten. Loopt u gerust eens binnen om te kijken of het iets voor u is.
Fizeaustraat 3, algemeen nummer 020 462 33 53.                                                                                
Folder seniorensoos

Dagcentrum Middenstip / het Parkhuis

Woont u in Betondorp of Park de Meer en bent u niet meer de jongste of vergeet u wel eens wat? Dan vindt u het misschien wel leuk om naar de Middenstip te komen. Samen met Dynamo organiseert ZGAO in het Parkhuis op dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 15.30 uur gezellige activiteiten. De kosten zijn   
€ 1,50 per persoon. Is het voor u lastig om alleen van huis te gaan, dan kunnen wij ervoor zorgen dat u wordt opgehaald en thuisgebracht. Voor meer informatie kunt u bellen met activiteitenbegeleider Jelly Tahapary op 06 30 52 43 68.

Interesse en contact

Heeft u interesse in deelname aan de activiteiten in een van de dag- of ontmoetingscentra of in het Ramses Shaffy Huis? Neemt u dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Dit kan direct op telefoonnummer 020 - 592 52 11 of via e-mail. Dagbesteding wordt betaald vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), de Wlz (Wet langdurige zorg) of het PGB (Persoonsgebonden Budget). Via de Wmo betaalt u geen eigen bijdrage, ook niet voor het vervoer. Loopt uw deelname via de Wlz of het PGB dan betaalt u soms een eigen bijdrage. Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen wij u hierover informeren.

Klanttevredenheid

Wij hechten veel waarde aan de ervaringen van onze cliënten. Indien u ideeën heeft over hoe onze zorg beter kan, staan wij daarvoor open en horen wij die graag.

Geef uw waardering op Zorgkaart Nederland.

Dagbesteding in beeld

Bekijk een impressie (youtube)

Onze dagbesteding in beeld ZGAO

Volg ons

Flevohuis
Kramatplantsoen 263
1095 LD Amsterdam
T: 020 - 592 52 52

De Open Hof
Fahrenheitstraat 115
1097 PP Amsterdam
T: 020 - 462 33 33

ZGAO heeft
het ISO kwaliteitscertificaat.
Onze verpleeghuizen en diensten staan met waarderingen van cliënten vermeld op ZorgkaartNederland.