Opleidingen en stages

Stagiaires en leerlingen zijn van harte welkom om bij ons het vak te leren. De ouderenzorg heeft veel te bieden en bij ZGAO ontdek je waar jouw kracht ligt. Onder begeleiding van collega’s leer je de kneepjes van het vak.

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw frisse ideeën en kijk op hoe de zorg voor ons cliënten nog beter kan.

Zij-instromers 

Wil jij een carrièreswitch maken naar de ouderenzorg? Ben je op zoek naar een baan waarin je jezelf kan ontwikkelen? Informeer naar de mogelijkheden in de toekomst om als zij-instromer te starten bij ZGAO. 

Lees hier op pagina 7 over de ervaring van één van onze zij-instromers Dagmar Girigorie. Zij heeft in het verleden een kappersopleiding gevolgd en wordt nu opgeleid tot Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (IG) bij ZGAO. 

Gilde Leren

In september 2018 is verpleeghuis het Flevohuis gestart met Gilde Leren. Studenten van ROC West die de opleiding medewerker maatschappelijke zorg in combinatie met verzorgende IG volgen, krijgen een heel schooljaar les in dit verpleeghuis en lopen hier ook mee in de praktijk. Een mooie en nieuwe manier van werken om te leren en leren om te werken!

Verder kun je bij ZGAO in opleiding voor:
   Helpende
   Verzorgende IG
   Verpleegkundige Langdurige Zorg (VLP niveau 4)
   Facilitair medewerker

Afhankelijk van de gekozen opleiding zijn er de volgende leerlijnen:

BBL

BBL staat voor BeroepsBegeleidende Leerweg. Hierbij ben je in dienst van ZGAO en werk je op basis van een leerarbeidsovereenkomst. De nadruk bij deze opleiding ligt op leren in de praktijk.

BOL

BOL staat voor BeroepsOpleidende Leerweg. Hierbij loop je stage de BeroepsPraktijkVormings-periode) en ben je niet in dienst van ZGAO. De planning en plaatsing voor de BPV-plekken verloopt via het BPV-bureau dat verbonden is aan de opleidingsinstelling.

HBO

Stagiaires van HBO-Verpleegkunde kunnen bij ons terecht voor een stageplek. Voor de BBL- en BOL-leerwegen werken we vooral samen met het ROC van Amsterdam.

Begeleiding

Wanneer je bij ons stage loopt, wordt je begeleid door een collega op de afdeling en ook een praktijkopleider zorgt voor de juiste ondersteuning.

Training en bijscholing

Wij vinden het belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen. Daarom bieden we trainingen op maat aan en krijg je de mogelijk om cursussen en trainingen te volgen.

Erkenning

ZGAO is een door SBB, Kenwerk en MMZ erkend leerbedrijf.

Meer informatie over opleidingen in de zorg vind je op www.roctop.nl en www.rocva.nl
Je kunt ook bellen met een van onze praktijkopleiders 020 - 592 54 91.

Stagiaires en leerlingen zijn van harte welkom om bij ons het vak te leren. De ouderenzorg heeft veel te bieden en bij ZGAO kun je ontdekken waar jouw kracht ligt. Onder begeleiding van collega’s leer je de kneepjes van het vak. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw frisse ideeën en kijk op hoe de zorg voor ons cliënten nog beter kan.
leerafdelingDeOpenHofROCDeze groep studenten van verschillende ROC-opleidingen (en begeleiders) runt met elkaar de 4e etage van verpleeghuis De Open Hof. 

Volg ons

Flevohuis
Kramatplantsoen 263
1095 LD Amsterdam
T: 020 - 592 52 52

De Open Hof
Fahrenheitstraat 115
1097 PP Amsterdam
T: 020 - 462 33 33

ZGAO heeft
het ISO kwaliteitscertificaat.
Onze verpleeghuizen staan met waarderingen van cliënten vermeld op ZorgkaartNederland.