Skip to main content

Vaccinatiebeleid bewoners

Om bewoners zo goed mogelijk te beschermen, volgen wij de adviezen van het RIVM over het aanbieden van vaccinaties.

Coronavaccinatie

Iedereen van 12 jaar en ouder kan de herhaalprik halen. Deze herhaalprik tegen corona wordt gegeven vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik, of doorgemaakte besmetting. Met de herhaalprik tegen corona blijft u extra goed beschermd tegen het coronavirus om ernstige ziekte en ziekenhuisopnames te voorkomen.

Het vaccin dat wordt gebruikt is Comirnaty van BioNTech/Pfizer en is gericht tegen Omikron en de nieuwe variant Centaurus. U kunt last krijgen van bijwerkingen. Deze duren vaak 1 tot 3 dagen en de meest voorkomende zijn pijn op de plek van de prik, hoofdpijn en vermoeidheid.

Meer info

Griepprik 

Mensen van 60 jaar en ouder kunnen ernstig ziek worden van griep. Soms zelfs met overlijden tot gevolg. De griepprik is de beste bescherming tegen griep en de ernstige gevolgen daarvan. Bijwerkingen na de griepprik komen weinig voor en zijn meestal mild. U kunt op de eerste dag wat pijn, roodheid of een lichte zwelling hebben op de plaats van de prik (de bovenarm). Ook kunt u zich niet lekker voelen of last hebben van hoofdpijn of spierpijn. De meeste bijwerkingen gaan binnen een paar dagen vanzelf over. 

Meer info

Pneumokokkenprik 

De pneumokokkenprik beschermt o.a. tegen longontsteking. Een pneumokok is een bacterie die iedereen bij zich kan dragen zonder er ziek van te zijn. Door niezen en hoesten komt de bacterie in de lucht. Vooral jonge kinderen en oudere mensen met minder weerstand worden ziek door pneumokokken. Een veel voorkomende pneumokokkenziekte is een ernstige longontsteking. De pneumokokkenprik kan soms bijwerkingen geven. Pijn, roodheid, een lichte zwelling op de plaats van de prik (de bovenarm) en lichte koorts en spierpijn. 

Meer info

Klanttevredenheid

Wij hechten veel waarde aan de ervaringen van onze cliënten. Indien u ideeën heeft over hoe onze zorg beter kan, staan wij daarvoor open en horen wij die graag.

Geef uw waardering op Zorgkaart Nederland.