Fysiotherapie, ergotherapie, behandeling

Ook als u thuis woont, kunt u een beroep doen op ons behandelteam. De paramedici van Zorggroep Amsterdam Oost zijn gespecialiseerd in het behandelen van ouderen en mensen met een chronische ziekte. U kunt hiervoor terecht in het Flevohuis en De Open Hof. De behandelaar kan ook bij u thuis komen. Voor sommige behandelaars heeft u een verwijzing nodig van de huisarts of de specialist ouderengeneeskunde. 
Klik hier voor de folder met informatie over de verschillende behandeldiensten.

Fysiotherapie

Ervaart u klachten bij het bewegen? Bent u gevallen of herstelt u na een opname in het ziekenhuis? Blijven bewegen en regelmatig oefenen is belangrijk om zo lang mogelijk zelfredzaam te zijn. De fysiotherapeut leert u zo mobiel mogelijk te blijven.

Contact: 020 - 462 33 79 (De Open Hof) of 020 - 592 54 66 (Flevohuis) en e-mail fysio1lijn@zgao.nl.

Ergotherapie

Ergotherapie is voor iedereen die moeite heeft met dagelijkse handelingen. Ouder worden, een ziekte of handicap kunnen ervoor zorgen dat u minder uit de voeten kunt. De inrichting van uw huis speelt daarbij ook een grote rol en daarom komen wij bij u thuis. De ergotherapeut helpt u om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van anderen en energie over te houden voor de dingen waar u plezier in hebt. Wat maakt dat iets niet meer lukt? Wij gaan na waar de oorzaak zit en bedenken samen met u oplossingen. We kijken waar uw sterke punten liggen en hoe u deze zo goed mogelijk kunt gebruiken.
De ergotherapeut kan u helpen bij persoonlijke verzorging, zelfredzaamheid, verplaatsen binnen- en buitenshuis, het uitvoeren van huishoudelijke taken, vrijetijdsbesteding en het uitvoeren van mantelzorgtaken.

Wij zijn gespecialiseerd in: 
vergeetachtigheid en dementie / Parkinson / MS / COPD / Reuma en Artrose / werkplekadvisering / oncologie en terminale zorg / valpreventie / chronische pijn en vermoeidheid / CVA  niet aangeboren hersenletsel.

Ergotherapie zit in het basispakket van iedere zorgverzekeraar en dit betekent dat u minimaal 10 behandelingen vergoed krijgt. U kunt ook zonder verwijzing bij ons terecht.

Contact: 020 - 592 54 67 (Flevohuis) en e-mail ergotherapie@zgao.nl.

Maatschappelijk werk

Door ziekte of ouderdom afhankelijk zijn van zorgverlening kan ingrijpend zijn. De maatschappelijk werker helpt u verder bij praktische en emotionele vraagstukken. Ook op het gebied van huisvesting of financiën staan zij u bij met raad en daad.

Contact: 020 - 462 33 33 (De Open Hof) of 020 - 592 52 52 (Flevohuis).

Psycholoog

Ziekte, depressie, dementie of een aangrijpende gebeurtenis kunnen u uit balans brengen. De psycholoog kan u helpen deze klachten te diagnosticeren, ze zelf leren te herkennen en ermee te leren omgaan. Ook kan de psycholoog ondersteuning bieden aan de mantelzorgers en familieleden.

Contact: 020 - 462 33 33 (De Open Hof) of 020 - 592 52 52 (Flevohuis).

Logopedie

Heeft u moeite met communiceren of wordt het slikken lastig? De logopedist onderzoekt, behandelt en adviseert bij problemen op het gebied van taal-, spraak-, stem-, en slikstoornissen.

Contact: 020 - 462 33 33 (De Open Hof) of 020 - 592 52 52 (Flevohuis) en e-mail logopedie@zgao.nl.

Diëtist

Een goed voedingsadvies kan uw klachten verhelpen of verminderen. U kunt de diëtist onder andere om advies vragen bij darmklachten, hoge bloedruk en suikerziekte.

Contact: 020 - 592 52 79. E-mail: h.franchimont@zgao.nl.

 
 
 

Flevohuis
Kramatplantsoen 263
1095 LD Amsterdam
T: 020 - 592 52 52

De Open Hof
Fahrenheitstraat 115
1097 PP Amsterdam
T: 020 - 462 33 33

ZGAO heeft
het ISO kwaliteitscertificaat.

Logo Certificering in de zorg

Onze verpleeghuizen staan met waarderingen van cliënten vermeld op ZorgkaartNederland.