Activiteiten Hoekhuis

Het Hoekhuis is het wijkservicepunt voor de wijken Amsteldorp, Julianapark, de Omval-/Van der Kunbuurt, Weespertrekvaart en de nieuwe wijk Amstelkwartier. Alle bewoners van deze wijken kunnen in het Hoekhuis terecht voor ontspanningsactiviteiten, maar ook voor informatie en advies op het gebied van wonen, werken, zorg en welzijn. Het Hoekhuis is een gezellige ontmoetingsplek waar buurtgenoten elkaar kunnen leren kennen en gezamenlijk activiteiten ondernemen. Iedereen is op maandag, woensdag en donderdag tussen 9.30 en 16.30 uur van harte welkom voor een kopje koffie of thee en een praatje. Op dinsdag en vrijdag is de open inloop van 9.30 tot 12.30 uur.

Informatie en advies

Heeft u een vraag en weet u niet waar u naar toe moet met uw vraag? Kom dan naar het Buurtpunt van Dynamo in het Hoekhuis op dinsdagmiddag van 12.00 tot 14.00 uur. Let op: tot een half uur vóór het einde kunt u binnenlopen.

Buurtpunt is dé ontmoetingsplek en vraagbaak in uw buurt.
• Wilt u iets opzetten of heeft u ideeën voor de buurt?
• Wilt u weten welke activiteiten in uw buurt georganiseerd worden?
• Zoekt u vrijwilligerswerk?
• Heeft u ondersteuning nodig bij persoonlijke problemen?
• Wilt u hulp bij uw administratie of begrijpt u een brief niet?
• Wilt u informatie over financiële regelingen en voorzieningen?
• Wilt u informatie over mantelzorg?

U kunt zelf aan de slag gaan met uw ideeën en vragen en u krijgt daar ondersteuning bij. Ook kunnen wij u verwijzen naar de juiste instantie. In het Buurtpunt is ook een Sorteerpunt aanwezig waar u geholpen kan worden met het op orde brengen van uw post.
Op de eerste dinsdag van de maand is ook de wijkverpleegkundige van ZGAO van 12.00-13.00 aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Kunt u niet zelf naar het Buurtpunt komen?
Bent u slecht ter been of aan huis gebonden?
Bel dan met Dynamo 020 46 09 300 (werkdagen 9.00-17.00 uur).

Op donderdagochtend van 10.00-12.00 houdt de wijkbeheerder van Amsteldorp spreekuur in het Hoekhuis. Wijkbeheerders willen ervoor zorgen dat u prettig kunt wonen. In een schone en veilige buurt. En zonder overlast van andere bewoners. De wijkbeheerder adviseert u als u last heeft van uw buren of ruzie met ze heeft en denkt graag met u mee als u uw buurt veiliger en gezelliger wilt maken.

Activiteiten

In het Hoekhuis worden veel activiteiten georganiseerd voor en door bewoners zoals buurtmaaltijden, filmmiddagen, sportieve clubs (wandelgroep/meer bewegen voor ouderen/balletles), creatieve clubs (schilderen, knutselen, handwerken) en spelletjesclubs (klaverjassen, rummykub, sjoelen, bingo). 

Elke woensdag is er de seniorensoos van 10.30 tot 15.00 uur. De seniorensoos is een gezellige activiteit voor zelfstandig wonende senioren. Bekijk de folder 'Seniorensoos in servicepunt Hoekhuis' en het artikel in De Brug 'Seniorensoos in het Hoekhuis. Gezellig praten, informatie en leuke activiteiten.'

Kijk voor een volledig en actueel overzicht van de activiteiten op onze website of de website van Amsteldorp Actief en volg de facebookpagina van het Hoekhuis voor het laatste nieuws.

Het Hoekhuis beschikt over wifi en een computer met all-in-oneprinter waarvan wijkbewoners tegen een kleine vergoeding gebruik kunnen maken om te e-mailen, scannen, kopiëren, printen of internetten. Elke dinsdag en donderdag vertrekt de winkelwagen van Amsteldorp Actief vanuit het Hoekhuis om de bewoners van Amsteldorp, Julianapark, Jeruzalem en Betondorp die slecht ter been zijn, naar de supermarkten Albert Hein, Lidl en de Vomar te rijden. Ook een afspraak met de wijkagent of computerhulp behoort tot de mogelijkheden. 

Wilt u zelf een activiteit organiseren in de activiteitenruimtes, neem dan contact op met de coördinator Annette Bense (a.bense@zgao.nl) voor een afspraak.

Meer weten? 

Voor meer informatie kunt u terecht bij de gastvrouwen en -heren van het Hoekhuis. U kunt ook contact opnemen per telefoon: 020 - 462 33 53 of per e-mail: hoekhuis@zgao.nl.

Klanttevredenheid

Wij hechten veel waarde aan de ervaringen van onze cliënten. Indien u ideeën heeft over hoe onze zorg beter kan, staan wij daarvoor open en horen wij die graag.

Geef uw waardering op Zorgkaart Nederland.

Spilfunctie in Amsteldorp voor De Open Hof en Hoekhuis

"Hier kun je altijd binnenlopen. Niemand mag tussen de wal en het schip belanden."

Lees meer over het Hoekhuis

ZGAO Saskia en Annette 12

Volg ons

Flevohuis
Kramatplantsoen 263
1095 LD Amsterdam
T: 020 - 592 52 52

De Open Hof
Fahrenheitstraat 115
1097 PP Amsterdam
T: 020 - 462 33 33

ZGAO heeft
het ISO kwaliteitscertificaat.
Onze verpleeghuizen staan met waarderingen van cliënten vermeld op ZorgkaartNederland.