Revalideren

Revalideren betekent dat u een handeling opnieuw leert na bijvoorbeeld een operatie of ziekte. Bij ZGAO kunt u op twee locaties revalideren; het Transitorium C8 in OLVG Oost en de klinieken van het Flevohuis.

Transitorium C8 OLVG Oost

In het OLVG Oost heeft ZGAO een transferafdeling: het Transitorium. Hier wordt u verzorgd als u na behandeling in het ziekenhuis nog zorg nodig heeft. U wordt voorbereid op vertrek naar huis of naar een plek waar u verder kunt revalideren of de juiste zorg krijgt. Het team bestaat uit verpleegkundigen, ziekenverzorgenden en een medische- en paramedische dienst.
Het Transitorium C8 is ook één van de vijf locaties voor crisis- en spoedopname in Amsterdam. Het adres is Oosterpark 9 in Amsterdam. 

Flevohuis

In het Flevohuis kunt u terecht om te revalideren. Twee klinieken bieden de zorg en behandeling die u nodig heeft om te herstellen. Het doel van de revalidatie is om u zo zelfstandig mogelijk naar huis te helpen. De klinieken zijn kleinschalig en hebben één- en tweepersoonskamers. Er is een huiskamer waar ook gezamenlijk wordt gegeten.
Afhankelijk van het doel van uw opname, zal de duur van uw verblijf maximaal 3 of 6 maanden zijn. Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van uw revalidatie. Een team van behandelaren is in huis en ondersteunt u bij uw revalidatie. U kunt hierbij denken aan een ergotherapeut, maatschappelijk werker en psycholoog.
Samen met u wordt een plan opgesteld voor zorg en behandeling. Wanneer u speciale hulpmiddelen of ondersteuning nodig heeft, wordt dit voor u geregeld.
U kunt hier ook een screening krijgen. Dit houdt in dat u, samen met het team, kijkt waar u na uw verblijf in het Flevohuis het beste terecht kunt. Dat kan zijn naar huis, eventueel met thuiszorg. Maar misschien is verblijf in een verzorgings- of verpleeghuis de beste plek voor u.

Voor informatie kunt u contact opnemen met het Cliënt Service Bureau tussen 09.00 en 16.30 uur via
telefoon 020 - 592 54 20 of per e-mail naar: csb@zgao.nl

Klanttevredenheid

Wij hechten veel waarde aan de ervaringen van onze cliënten. Indien u ideeën heeft over hoe onze zorg beter kan, staan wij daarvoor open en horen wij die graag.

Geef uw waardering op Zorgkaart Nederland.

'Ik vermaak me wel, al duurt de dag langer dan thuis'

Met een nare hielbreuk kwam Milly Keasberry terecht in het revalidatietraject bij ZGAO. Een kort verblijf in OLVG West en daarna door naar het Flevohuis. Haar geduld werd op de proef gesteld. Elke dag fysiotherapie en vooral zoveel mogelijk zelf doen. 

Lees meer

Volg ons

Flevohuis
Kramatplantsoen 263
1095 LD Amsterdam
T: 020 - 592 52 52

De Open Hof
Fahrenheitstraat 115
1097 PP Amsterdam
T: 020 - 462 33 33

ZGAO heeft
het ISO kwaliteitscertificaat.
Onze verpleeghuizen staan met waarderingen van cliënten vermeld op ZorgkaartNederland.