Skip to main content

Verhuisd! 9 juni zijn ook de laatste bewoners aangekomen in Nieuw-West

Alle 91 bewoners van verpleeghuis De Open Hof wonen nu aan de andere kant van de stad. Waar ze alleen maar vertrouwde gezichten zien want medebewoners en medewerkers zijn gewoon meeverhuisd.

Vrijdagmiddag 9 juni zijn de laatste bewoners gearriveerd

Vrijdagmiddag 9 juni zijn de laatste bewoners gearriveerd. In acht dagen tijd zijn 91 verpleeghuisbewoners groepsgewijs verhuisd van Watergraafsmeer naar de Louis Bouwmeesterstaat in Nieuw-West. Zij zijn de eerste gebruikers van het net gemoderniseerde gebouw op nummer 43 dat jaren leegstond en eerder ook dienstdeed als verpleeghuis. Met 110 appartementen een aanwinst voor de buurt, in deze tijd waarin de vergrijzing toeneemt.

Reden van de verhuizing is dat het ruim 50 jaar oude verpleeghuis De Open Hof aan de Fahrenheitstraat wordt afgebroken. Eigenaar Woonzorg Nederland bouwt op dezelfde plek een nieuw huis voor huurder Zorggroep Amsterdam Oost (ZGAO). De verwachting is dat over ruim twee jaar het nieuwe verpleeghuis klaar is. Na een lange zoektocht is aan de andere kant van de stad een goed onderkomen voor alle bewoners en medewerkers gevonden. 

Hele operatie
Als vrijdag het laatste groepje bewoners aankomt staat directeur Saskia Zonneveld van ZGAO bij de met ballonnen versierde ingang. Opgelucht dat ook de laatste rit goed is verlopen en iedereen weer bij elkaar is: “Zo’n verhuizing heeft natuurlijk een grote impact op bewoners en medewerkers. Al hebben we er alles aan gedaan om het zo rustig mogelijk te organiseren. Per dag verhuisde een groep van slechts twaalf bewoners en dat was een goede keus. De oplevering was later dan gepland en daarom is er de afgelopen dagen nog met man en macht gewerkt om alles op tijd klaar te hebben. Onze bewoners zijn kwetsbaar, op hoge leeftijd en hebben veel zorg nodig, dan moeten zaken als alarmering en sanitair gewoon kloppen. Veel dank aan de vrijwilligers van het Rode Kruis. Fantastisch hoe zij alle dagen de mensen met veel geduld van Oost naar West-Nieuw hebben begeleid.” Zichtbaar gespannen stappen de laatste bewoners uit de busjes. Toch is er ook een dame met een glimlach op haar gezicht: “Het wachten duurde vandaag lang en ik was bang dat mijn rolstoel te breed zou zijn voor het busje, maar gelukkig ging het goed. Weet jij of mijn dochter er al is, ze komt helpen met uitpakken?” Vol verwachting loopt en rijdt het groepje naar binnen, op weg naar de 5e etage.