Skip to main content

Turquessa Bryson

Turquessa Bryson, Zijinstromer

Ik wilde altijd graag in de zorg werken, maar ik had geen diploma in deze richting. Via een oriëntatieprogramma voor zij-instromers ben ik in contact gekomen met ZGAO en is mijn droombaan werkelijkheid geworden.

Vorig jaar is het mij gelukt om de overstap te maken van productiemedewerker naar zorgmedewerker bij ZGAO. Ik kreeg een stageplek aangeboden en nu volg ik een leer-werktraject voor de opleiding verzorgende IG / maatschappelijk zorg. Ik ben zo blij dat ik deze kans heb gekregen en bij De Open Hof aan de slag ben. Vanaf het begin ben ik warm ontvangen, werk ik met fijne collega's en krijg ik de ruimte om me te ontwikkelen. De voldoening zit hem in het moment als ik zie dat een bewoner lekker in zijn of haar vel zit.

Ik vind het belangrijk dat mensen zich hier welkom voelen. De kandidaat die zich op zijn/haar gemak voelt en zich open durft te stellen tijdens het sollicitatiegesprek, die geeft mij de energie om dit werk te doen. Gelukkig komt dit vaak voor. Wij zijn niet zo groot als de andere organisaties in de stad en we zijn persoonlijk en warm. We gebruiken elkaars expertise om tot een mooi resultaat te komen. Ik voel me hier prettig en veilig om gewoon mezelf te zijn. Mijn advies is dan ook; kom fijn hier werken. Turquessa Bryson, Zij-instromer