Verpleeghuiszorg Thuis
Langer thuis leven zoals u gewend bent

Er kan een moment komen dat de hulp van de thuiszorg of de mensen om u heen niet meer voldoende is om veilig en prettig thuis te wonen. Verpleeghuiszorg Thuis is een dienst waarbij verschillende vormen van ondersteuning gecombineerd worden. Naast verpleging en verzorging is er ruimte om te helpen in het huishouden en iets leuks te doen. De invulling van de ondersteuning verschilt per persoon.

Mogelijkheden voor ondersteuning

Iedereen heeft een eigen manier van leven en houdt die graag zoveel mogelijk in stand. Samen met de mensen om u heen en in de buurt, ondersteunt het team van Verpleeghuiszorg Thuis bij wat u wil blijven doen. Dingen die niet meer lukken, kunnen wij van u overnemen. U kunt hierbij denken aan maaltijdservice, samen wandelen naar de bibliotheek, stofzuigen of een activiteit doen met een van de kunstenaars die betrokken zijn bij Zorggroep Amsterdam Oost.

Klein team

U wordt ondersteund door een flexibel team van zorg- en welzijnsmedewerkers. De coördinator regelt dat u dagelijks de juiste ondersteuning krijgt die past binnen de indicatie. Dit betekent dat u en uw mantelzorger ontlast worden van het regelwerk. Uw welzijn staat voorop en wij komen graag zoveel mogelijk aan uw wensen tegemoet.

Aanvragen Verpleeghuiszorg Thuis

Verpleeghuiszorg Thuis valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit betekent dat u hiervoor een indicatiestelling nodig heeft van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) en een eigen bijdrage betaalt. Meer informatie: www.ciz.nl/aanvraag-doen of 088 789 1000. Wij helpen u graag bij het aanvragen van de indicatie.

Contact

Het team Verpleeghuiszorg Thuis is beschikbaar voor bewoners van Amsterdam-Oost. Per telefoon kunt u het team bereiken op 020-462 33 00 en per e-mail: verpleeghuiszorgthuis@zgao.nl. Wij zijn u graag van dienst. 

Bekijk de folder

Klanttevredenheid

Wij hechten veel waarde aan de ervaringen van onze cliënten. Indien u ideeën heeft over hoe onze zorg beter kan, staan wij daarvoor open en horen wij die graag.

Geef uw waardering op Zorgkaart Nederland.

Erna (91) is blij als Marco zijn hond meeneemt / Verpleeghuiszorg Thuis

Podcast Verpleeghuiszorg Thuis

Verpleeghuiszorg Thuis ZGAO augustus 2021

"Thuis is niet beter dan het verpleeghuis. Het verpleeghuis is niet beter dan thuis", aldus Vilans-directeur Anneke Augustinus. 

Beluister de podcast

Volg ons

Flevohuis
Kramatplantsoen 263
1095 LD Amsterdam
T: 020 - 592 52 52

De Open Hof
Fahrenheitstraat 115
1097 PP Amsterdam
T: 020 - 462 33 33

ZGAO heeft
het ISO kwaliteitscertificaat.
Onze verpleeghuizen staan met waarderingen van cliënten vermeld op ZorgkaartNederland.